My Farm
 

Stamtræ              Kåring                   Bedækningsbetingelser

Skinfaxi frá Þóreyjarnúpi

IS1991155195


Skinfaxi frá Þóreyjarnúpi står nu i Danmark. Han blev kåret 5 år gammel i 1. klasse med 8.37 for rideegenskaber og 7.97 for bygning. I alt 8.17. Han har 114 i Blup.

 

Skinfaxi er efter hingsten Oddur f. Selfossi som fik ærespræmie for afkom på Landsmót 2002. Hans mor er Stóra-Brunka frá Þóreyjarnúpi som stammer direkte fra stamhoppen Gamla-Jörp.


  Skinfaxi er en stor, smuk hingst med en utrolig udstråling. Han er 140 cm på stang, palominofarvet og med en kæmpe man og hale. Han er 5-gænger med flotte rummelige gangarter. Skinfaxis stærkeste side er nok hans utroligt gode sind, som gør ham meget nem at omgås og håndtere.
 

Hans afkom har allerede klaret sig flot, blandt andet 1. klasses hingsten Glófaxi frá Þóreyjarnúpi som står i Sverige og 1. Klasses hoppen Þóra f. Skáney som klarede sig virkelig flot på Landsmót 2000.
Palomino hoppen Þruma f. Bessastöðum  er i træning mhp Landsmót 2006. Hun er kåret med i alt 7.88. Desuden er der flere lovende ungheste som bliver spændende at følge de kommende år.

Hans afkom er ofte nemme at have med at gøre ved tilridningen og finder nemt tölten. De har mange interessante farver såsom palomino, gyldensort (glóbrun), rød med lys man og hale, sandfarvet (moldótt) samt afhængig af hoppen palominoblak samt palominobroget. Hans afkom har ofte stor hårpragt.